OVER DE HONDSRUG | PROJECTINRICHTING | TAXATIES | CONTACT


Over De Hondsrug

Roelf Heslinga: uw intermediair voor recreatief onroerend goed. Makelaar in genieten.

'Makelaar in genieten' is de rode draad in mijn loopbaan. Begonnen bij Koffiebranderij 'Insulinde'. Een Groninger bedrijf met een landelijk netwerk van particuliere verkopers. Deze wederverkopers verkochten de Insulinde-producten rechtstreek aan consumenten. Meestal dorpsgenoten. Deze verkoopmethode hield geen stand in de competitie met de grootwinkelbedrijven.

Mijn nieuwe uitdaging daarna, was de verkoop van Italiaanse koffieapparatuur en espressokoffie aan horecabedrijven in Noord- en Oost Nederland. Eerst als zelfstandig handelsagent en na korte periode als importeur. Om succesvol in deze specialistische markt te opereren, is een vakkundige technische dienst een vereiste. Een kleine organisatie (6 medewerkers), korte lijnen en goede communicatie was de kracht van deze onderneming. Het bedrijf heb ik verkocht aan de koffiebrander waar mijn eigen merk koffie werd gebrand en verpakt.

De eigenschappen die zo belangrijk zijn in de koffiebranche, uitstekende kwaliteit, goede communicatie en heel ver gaan voor de klant, heb ik in 2001 meegenomen
naar de makelaardij.
Het monitoren voor kandidaat kopers is voor mij de charme
van dit vak”.


            Roelf Heslinga